Recept

RAGU PÅ VILTKORV

1pkt vildörtkorv á 500g
3-4st schalottenlök (beroende på storlek)
1st morot
1st palsternacka
2st vitlöks klyftor
2dl rött vin
2-4dl passerade tomater
lite köttbuljong
1/2 tesked sambal oelek
Lite timjan och rosmarin eftersmak
Salt & svartpeppar efter smak

Börja med att finhacka löken, palsternackan och moroten. Stek tills
de fått lite färg. 
Ta bort korvskinnet från korven och lägg i den. Stek
tills korven fått lite färg 
och släppt ifrån sig lite vätska. 
Häll på vinet
reducera ner till hälften. 
Häll på de passerade tomaterna. I med
sambal oelek och buljongen. 
Krydda efter smak.
Tillbehör:
Gnocchi/pasta

Pulled Pork

  • 1-1,5kg vildsvinsstek eller karré
  • 2msk salt

  • 1msk svart peppar
  • 1msk rökt paprika

  • 2st gula lökar
  • 1st vitlök

  • 500g bbq sås
  • 2dl köttbuljong

Sätt ugnen på 125c.
Blanda de torra kryddorna.
Gind in köttet i det torra kryddorna, lägg köttet i en gjutjärnsgryta.
Skala och dela de gula lökara några gånger skala dela vitlökar lägg allt runt om.
Häll på bbq sås och buljong över köttet.
Låt vara i ugnen i ca 5 tim.
När köttet är klart, går det enkelt att dra isär med ett par gafflar.

Tillbehör:
Syrad rödlök
BBQ sås
Tortilla / Hamburgerbröd
Pico de gallo
Avokado

Vilt Med Gräddkokt Brysselkål Och Pommes Fondant

  • 600g dovrygg
  • Bakpotatis skurna i jämna fyrkanter

  • 5dl olivolja
  • 2st kvistar timjan

  • 2st vitlök klyftor
  • Salt & peppar

  • 500g brysselkål
  • 3dl grädde

Sätt ugnen på 150c.
Salta och peppra potatiskuberna och lägg i en ugnsfast form.
Slå över olivoljan, lägg i timjankvistarna och vitlöken. Baka i 150°
ugn tills potatisen är mjuk, ca 45 minuter. Lyft försiktigt upp potatisen.

Stek potatisen gyllene i stekpanna.

Koka upp grädden, tillsätt brysselkålen.
Sjud tills kålen är klar.
Smaka av med salt och peppar, red eventuellt med lite maizena.
Koka inte för länge, kålen ska ha spänst kvar.

  • Sätt ungen på 125c.
  • Salta och peppra köttet.
  • Stek i lite smör och rapsolja.

  • Sätt in köttet i ugnen.
  • ta ut köttet när innertemperatur är på ca 56°.
    Ta ut

  • och låt vila några minuter.
  • Skiva och servera med alla tillbehör.

Vild Bbq-korv & Coleslaw

  • Coleslaw 6 pers
  • ½ vitkålshuvud
  • ½ rödkålshuvud
  • 4st morötter

  • 1st knippe bladpersilja
  • 2dl majonnäs
  • 2msk dijonsenap

  • 2msk grovkorning dijonsenap
  • 2msk äpplecidervinäger
  • Salt peppar

Riv kålen och morotterna.
Blanda all kål och morötter i stor skål. blanda ihop dressingen rör
ihop majonnäs senapen och vinäger. Blanda med grönsakerna klart!

Smaka av med salt och peppar.
Grilla korven tills den fått fin färg och är klar!
Servera i korvbröd av surdeg med coleslawn och bbq sås

Tillbehör

  • Avakado
  • Pico de gallo
  • Syrad rödlök

  • Koriander
  • Silverlök

  • Lime
  • Hackad jalapeno

Viltbilens BBQ SÅS

  • 1st gullök
  • 5st vitlöks klyftor
  • 1 sk spsikummin
  • 1tsk paprikapulver

  • 2msk rapsolja
  • ½dl balsamvinäger
  • 1dl farinsocker
  • ½dl japansk soja

  • 1msk worcerstershiresås
  • 1dl passerade tomater
  • 2st torkade ancho chili

Stek finhackad lök i rapsolja tillsammans med spiskummin och paprikapulver. När löken blivit mjuk deglaserar du med balsamvinäger.
Koka några minuter tillsätt farinsocker, soja, passerade tomater och worcerstershiresås. Ta bort stjälkarna på anchon och fröna ur chilin.
Lägg i chilin i såsen låt det sjuda tills det är kletigt mixa till en slät sås.

RÖDVINSBRÄSSERAD STEK MED BLOMKÅLS OCH POTATIS PURÉ

1kg stek av älg eller dovhort
1 flaska rött vin
2dl kalv fond
1st gul lök
1st morot
2st lagerblad
Rödvinsvinäger
Salt och peppar
200g sidfläsk
200g champinjoner
Eventuellt lite Majsena

Pusta steken från eventuella senor
Bryn steken på hög värme i en gryta tills den är ordentligt brynt.
Tillsätt kalvfond vin, hackad morot, lök och lagerblad. Koka under lock på medelhögvärme i 6 timmar.
Lyft upp steken ur spadet. Sila såsen och tillsätt lite salt och peppar, red av såsen om så behövs.
Skär upp sidfläsket i 1x1 cm stora kuber kvarta champinjonerna och stek i olja. Lägg tillbaka allt i grytan.

Blomkåls- & potatis puré
600g potatis
½ blomkålshuvud
3msk smör
2dl grädde

Skala och dela potatisen i mindre bitar, koka den tills den nästan är klar.
Koka blomkålen i en separat kastrull den blir klar fortare än potatisen.
När potatis och blomkål är färdigkokta så pressa den med en potatis press.
Värm grädden tillsammans med smöret.
Använd en vanlig visp eller en elvisp för att blanda ner det i potatis- och blomkålsblandingen till man får önskad konsistens smaka av med salt och peppar.

PASTA MED DOVHJORTS RYGGBIFF OCH TRYFFELSÅS

4pres
800g dovrygg
2st schrlottenlökar
1st chili
300g svamp
4dl svamp buljong
1,5 tsk dijong senap
3dl grädde
En skvätt vit tryffelolja efter smak
En skvätt soja
Färsk timjan
Färsk persilja
Salt, peppar

Börja med att fin hacka lök och chili, hacka svampen i mindre bitar.
Häll i olivolja i en varm panna stek löken efter en liten stund ha i svampen sist chilin.
svampen ska släppa ifrån sig lite vätska.
Häll sedan på buljongen och ha i senapen låt det reducera ner till hälften.
Nu är det dags för grädden häll i den och låt det sjuda i ca 3 min.
Nu ska du tillsätta tryffeloljan ca 1 tsk smaka av så ni får den smaken ni tycker är god.
Hacka i lite färsk timjan och presilja. om behövs salta och peppra.
Låt allt sjuda i några min.

Dovryggen ska bara saltas och peppras och stekas i en het panna med mycket smör den ska få en fin yta. Dovryggen är klar när den är medium-medium rare låt den inte gå för länge!
Servera med eran favorit pasta.

Tillbehör:
Riven premesan
Mozzarella och tomat sallad